tanárhiány

DK: a kormány beszéljen nyíltan a tanárhiányról!


A Demokratikus Koalíció arra szólítja fel a kormányt, hogy nyíltan beszéljen a tanárhiányról és az oktatás problémáiról.

A DK frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azokra a Klebelsberg Központnál összesített, majd az Index birtokába került adatokra hivatkozott, amelyek szerint az állami általános iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén 4325 betöltetlen álláshely volt.

A tanárhiány az iskolák működését veszélyezteti, ennek pedig a diákok fogják meginni a levét – jelentette ki Arató Gergely.

Emlékeztetett, hogy Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke augusztus második felében még azt mondta, hogy az oktatásban vannak betöltetlen álláshelyek, de nincs országos pedagógushiány.

Az ellenzéki politikus arra szólította fel a kabinetet, hogy nyilatkozzon arról: az elnök a kormány utasítására hazudott, “vagy pedig a saját szakállára“.

Az előbbi esetben a felelős kormányzati vezetőknek kell levonni a politikai felelősséget, az utóbbiban pedig fel kell menteni Hajnal Gabriellát – jelentette ki Arató Gergely.

(MTI)

Fotó: nepszava.hu

Hozzászólások